Inspiratie voor op kamp

Als je ervoor kiest om digitale media mee te nemen op kamp, kun je het maar beter goed inzetten. We helpen je graag op weg.

Smartphonespelletjes voor op kamp

Mediaraven organiseert zelf heel wat mediakampen voor kinderen en tieners. Vanop die kampen verzamelden we de 5 leuktste smartphonespelletjes die jij ook kan spelen met de leden van je jeugdbeweging!

Lees meer

Maak je kampfoto's nog leuker!

Post je wel eens een kampfoto online? Doe je mee aan #kampstagram? Zorg er met deze apps voor dat je foto net dat tikkeltje meer heeft dan de andere!

Lees meer

kampcommunicatieKampcommunicatie

Hoe zet je sociale media in om zowel voor, tijdens als na het kamp te communiceren met je achterban? In deze drie artikels tonen we je hoe jeugdbewegingen in heel Vlaanderen het op een wel heel creatieve manier aanpakken.

Lees meer

De leukste spelletjes met digitale media voor op kamp

Een smartphone en digitale media zijn niet weg te denken uit het dagelijkse leven. Op kamp kun je ervoor kiezen om alles even achterwege te laten, of om die digitale media goed in te zetten. 

Lees meer

Op tocht met nieuwe media

Smartphones op kamp: no way? Of een uitdaging om eens te experimenteren met nieuwe media op kamp? Wij geven je graag alvast een aantal ideeën mee voor als je de tweede optie kiest en op tocht of dropping wil gaan...

Lees meer

Apps op kamp

Met je (smart)phone op kamp? Binnen je jeugdorganisatie zijn er vast wel afspraken wat wel en niet kan. FOS Open Scouting verzamelde een heleboel interesante en handige apps die een mobiele scout of gids staan moet hebben.

Lees meer

How to: een kampblog maken

Al eens nagedacht over hoe je met de ouders en andere thuisblijvers zal communiceert tijdens kamp? Met een kampblog kan je makkelijk verhalen en foto's delen. Er zijn heel wat manieren om een gratis blog te maken. 

Lees meer

Online filmpjes op kamp!

Het zomerkamp is dé gelegenheid bij uitstek om fimpjes te schieten. Met een beetje originaliteit en creativiteit doe je meteen zeer toffe dingen! Wij vonden alvast vier jeugdbewegingen die het goede voorbeeld geven.

Lees meer