Sexting

Als het over sexting gaat, hou je deze 3 principes in het achterhoofd:

  • Met sexting is op zich niets mis, het kan een belangrijk onderdeel zijn van de seksuele ontwikkeling van tieners. Wanneer het vertrouwen tussen die 2 partijen geschonden wordt, dan is er een probleem.
  • Afgebeelde personen zijn altijd slachtoffer. Je kan een slachtoffer vragen om voorzichtiger te zijn, maar het is nooit zijn of haar fout dat die foto nu ongewild met iedereen gedeeld werd.
  • De afgebeelde persoon is dus slachtoffer, de persoon die ongevraagd de afbeelding verspreid treft schuld. Maar er zijn ook nog heel wat omstaanders die de afbeelding te zien krijgen. Als zij de afbeelding verder verspreiden, dan vergroot het probleem.

Heb je een goed zicht op hoe weerbaar jouw jeugdbeweging is bij een uit de hand gelopen geval van sexting? Laat je door deze tips inspireren om het nog beter te doen!

Tips voor je actieplan

  • Volg met enkele leiders een vorming over hoe je het best omgaat met uit de hand gelopen sexting. 
  • Neem eens een kijkje op gespecialiseerde websites als Sexting.be, Ikbeslis.be of Allesoverseks.be om je in te lezen in dit thema en koppel er op een leidingsvergadering over terug met je medeleiding.

Download de situaties

Download het werkblad voor de evaluatie en het actieplan. Aan de slag!

Aan de slag! Zo begin je aan de web-methodiek