Spelen met media

Heb je een goed zicht op hoe jouw jeugdbeweging welke kansen je al benutte om activeiten leuker te maken met media? Laat je door deze tips inspireren om het nog beter te doen!

Tips voor je actieplan

1. Smartphonegebruik tijdens activiteiten

Maak aan de start van het jaar duidelijke afspraken over wanneer de leden hun smartphone mogen gebruiken en wanneer niet. Volg die afspraak gedurende het hele jaar en op kamp.

Spreek af dat de smartphone enkel gebruikt wordt voor de activiteit en niet om andere dingen te doen.

2. Kapotte smartphone

Vermijd zo veel mogelijk om je eigen materiaal of dat van leden te gebruiken. Er zijn 2 mogelijkheden.

  1. Koop smartphones voor je jeugdbeweging. Er zijn goedkope nieuwe modelletjes te vinden maar ook tweedehands vind je degelijk materiaal. Ga na of je smartphones kan laten verzekeren wanneer je beslist om die regelmatig te gebruiken. Koop stevige hoesjes om de telefoons te beschermen.
  2. Zamel oude toestellen in van leden, ouders, kennissen. Vandaag heeft bijna iedereen een toestel in de kast liggen dat werkt maar niet meer gebruikt wordt.

Zorg dat elk lid voorzichtig met de digtale middelen omgaat. Stop het spel wanneer je vreest dat iets kapot zal gaan. Gaat er toch een smartphone stuk? Betaal dat ding dan gewoon.

3. Smartphonespel spelen

We hebben je geen lesje te leren als je een leuke activiteit wil organiseren. Maar verzon je al eens een spel met digitale media of gaf je een spelklassieker een digitaal randje? De mogelijkheden zijn eindeloos!

4. Smartphone als hulpmiddel

Op zoek naar leuke apps om je actitiviteiten digitaal te verrijken? Grasduin even in deze lijst

Download de situaties

Download het werkblad voor de evaluatie en het actieplan. Aan de slag!

Aan de slag! Zo begin je aan de web-methodiek